Читај ми!

Русија набавља нове "сухоје"

Компанија "Иркут" и Министарство одбране Русије потписали уговор о набавци 30 вишенаменских борбених авиона "сухој су-30СМ".

Министарство одбране Русије потписало је уговор са корпорацијом "Иркут" о набавци друге серије од 30 вишенаменских борбених авиона "сухој су-30СМ", јавила је агенција Интерфакс, позивајући се на изворе из тог министарства.

Према наводима објављеним на порталу Лента, авиони ће бити произведени до 2016. године, а други детаљи уговора нису саопштени.

Претходни уговор о куповини прве серије од 30 авиона тог типа потписан је у марту, а ти авиони требало би да буду испоручени до 2015. године.

Раније је руско Министарство одбране разматрало куповину 40 авиона тог типа, од којих би 28 било предато ваздухопловним снагама, а 12 морнаричкој авијацији Црноморске флоте где би требало да замене бомбардере "сухој су-24", али није саопштено због чега је поруџбина смањена на 30 летелица.

Руске ваздухопловне снаге до сада су имале само осам авиона "су-30", док је већина тих авиона произведених као свеобухватна модернизација ловца "су-27" била извезена у иностранство.

Авионе "су-30" до сада су купиле: Индија, Кина, Венецуела, Вијетнам, Алжир, Малезија, Индонезија и Уганда.

Верзија СМ авиона "су-30", коју је наручила руска војска, има у односу на основну верзију унапређени радар, наоружање, систем комуникација и ново избациво седиште.

Авион постиже максималну брзину од 2.100 километра на сат и има максимални долет од 3.000 километара.

У труп авиона уграђен је топ од 30 милиметара, а испод крила може да носи осам тона ракета и бомби различитих типова.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи