Читај ми!

Берлускони: Потребан сам вам

Потребан сам вам, а ја увек помажем људима у невољи, поручио Италијанима бивши премијер Силвио Берлускони пред председничке изборе који се очекују у фебруару. Берлускони, који је почетком месеца најавио повратак у политику, сматра да Италијанима није досадио.

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони појавио се на телевизији, трећи пут у протеклих неколико дана, да објави свој повратак у политички живот.

"Потребан сам вам, а ја увек помажем људима у невољи", рекао је Берлускони (76) у интервјуу за Раи Уно пред председничке изборе који се очекују у фебруару.

Берлускони, који је био премијер три пута у протекле две деценије, рекао је да уколико Италија настави садашњим курсом, "имаћемо три милиона незапослених, влада ће морати да подигне порезе и наћи ћемо се попут Грчке, на ивици грађанског рата".

Милијардер, чију су политичку каријеру пратили бројни скандали, поновио је критике мерама штедње које је увео Марио Монти, технократа који је дошао уместо Берлусконија на место премијера у новембру 2011. након панике на финансијским тржиштима.

"Ситуација се погоршала са политиком штедње", рекао је Берлускони у вечерњем шоу чији је домаћин био његов пријатељ Бруно Веспа, пренео је АФП.

Берлускони, који је почетком месеца најавио повратак у политику, сматра да Италијанима није досадио.

"Доказаћемо то на избора. Добио сам хитне позиве да не дозволим да се ситуација погорша у земљи коју волим", истакао је Берлускони.

Медијски магнат, у чијем се власништву налазе три приватне ТВ станице, рекао је да је његово појављивање на телевизији подигло рејтинг његовој партији Народ слободе за четири процента, али признао да се пред њом налази "дуг пут".

Популарност те партије пала је на око 15 одсто, према анкетама јавног мњења, у односу на 38 одсто колико је имала када је Берлускони почео трећи мандат 2008. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи