Читај ми!

Сузе за великог вођу

Северна Кореја одала почаст бившем лидеру те земље Ким Џонг Илу одржавши церемонију којом је обележено годину дана његове смрти. На свечаности којој је присуствовао севернокорејски лидер Ким Џинг Ун и остатак државног и војног врха откривено балсамовано тело Ким Џонг Ила.

Балсамовано тело бившег севернокорејског лидера Ким Џонг Ила приказано је на данашњој свечаности обележавања годину дана његове смрти. Церемонији, на којој је био целокупни државни и војни врх, присуствовали су и инжењери заслужни за развој далекометне ракете која је успешно лансирана пре неколико дана.

Ким Џонг Ун и његова жена одали су почаст у Камсусан маузолеју где су изложена тела бившег лидера Ким Џонг Ила и његовог оца Ким Ил Сунга оснивача Северне Кореје.

Плач, сузе и јецаји промаљали су се Камсусан маузолејом када је тело откривено на церемонији. Севернокорејске власти показале су и његову јахту, као и оклопљени вагон у ком је, како се верује, и умро.

Свечаност обележавања Кимове смрти дошла је тек неколико дана након великог успеха прошлонедељног лансирања далекометне ракете која је у свемир однела сателит назван по њему.

Лансирање ракете, које су многи осудили, приказано је не само као поклон Ким Џог Илу већ и као доказ да његов син Ким Џонг Ун поседује снагу да води земљу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи