Читај ми!

САД шаље "Патриот" у Турску

Сједињене Америчке Државе су, после бројних опомена сиријском режиму, одлучиле да пошаљу у Турску прве војнике и оружје против могућег напада снага оданих председнику Асаду. У Турску шаљу две батерије ракета "Патриот" и 400 војника.

После бројних опомена сиријском режиму, и упозорења да територија Турске мора да се заштити од евентуалних напада из Сирије, Америка је одлучила да у Турску пошаље прве војнике и оружје против могућег напада снага оданих председнику Асаду.

Сједињене Америчке Државе у Турску шаљу антиракетни систем "Патриот" и 400 војника како би спречиле евентуалне нападе из Сирије.

"Послаћемо две батерије ракета Патриот са посадама, укупно 400 војника, да бисмо помогли Турској у одбрани од пројектила који стижу из Сирије. Турској је то неопходно", рекао је министар одбране САД Леон Панета.

У Бундестагу, великом већином гласова усвојено је да и Немачка од јануара наредне године стационира две ракетне батерије и 400 војника на око 140 километара од турско-сиријске границе. Њихов мандат трајаће до краја јануара 2014. године.

Јучерашњу изјаву заменика руског министра спољних послова Михаила Богданова да се ближи крај Асадовом режиму, Москва данас одлучно демантује.

"Читао сам саопштење Стејт Дипартмента, хвале нас. Кажу да се Москва коначно пробудила и почела да мења став. Желим да кажем да ми никад не спавамо, и не мењамо став према Сирији", нагласио је портпарол министарства спољних послова Русије Александар Лукашевич.

Председник Европског савета Херман ван Ромпај саопштава да ће Европска унија истражити све начине да подржи и помогне сиријској опозицији, и да омогући већу подршку у заштити сиријских цивила.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи