Словачка уводи порез за богате

Од 2013. већи порез за богате, корпорације и политичаре у Словачкој. Као мера штедње уводи се и опорезивање банака и измене пензионог система.

Богати, политичари и корпорације у Словачкој ће од 2013. године плаћати већи порез на приход, јавља агенција АФП.

Словачки парламент је досадашњи јединствени порез од 19 одсто заменио већим порезом на приход корпорација (23 одсто) као и на приход појединаца који зарађују више од 3.300 евра месечно (25 одсто).

Јединствени порез од 19 одсто, који је до сада важио, примењиваће се и даље на приходе ниже од ових, преноси агенција АФП.

Сви виши политичари, укључујући председника, министре и чланове парламента, такође ће плаћати порез од додатних пет одсто на своје плате, у оквиру пакета мера премијера Фица за подстицање буџетског прихода и смањење дефицита.

Како би успео да смањи овогодишњи јавни дефицит, Фицо спроводи и пакет мера строге штедње које укључују веће опорезивање банака и измене пензионог система.

Сматра се да је јединствени словачки порез, уведен 2004. године, допринео економском успеху oвe земље јер је привукао стране инвестиције, пре свега у секторе аутомобила и електронике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи