Читај ми!

Орао "ухваћен" у Ирану

Иранска револуционарна гарда саопштила да је "ухватила" америчку беспилотну летелицу пошто је ушла у ирански ваздушни простор.

Иран је "ухватио" америчку беспилотну летелицу пошто је ушла у ирански ваздушни простор, саопштила је иранска Револуционарна гарда. 

"Америчка беспилотна летелица, која је патролирала водама Персијског залива, вршила извиђање и скупљање података, ухваћена је чим је ушла у ирански ваздушни простор", саопштила је иранска елитна јединица, пренеле су светске агенције.

Коментара америчке морнарице, са базом у Бахреину, засад нема.

Иранске државна телевизија Ел Алам која емитује програм на арапском, приказала је снимак два мушкарца који показују на огромну мапу Персијског залива и пут уласка летелице у простор Ирана.

У саопштењу је наведено да летелица припада типу "Скен Игл", односно то је мини беспилотна летелица коју су произвеле компаније "Боинг" и "Инситу груп".

Детаљи о начину хватања летелице нису саопштени.

Ако је истина, ово је онда трећи инцидент у који су укључени Иран и америчке беспилотне летелице у последње две године.

Прошлог месеца, Иран је саопштио да је америчка беспилотна летелица нарушила ирански ваздушни простор, док је Пентагон саопштио да је летелица била на удару ватре, најмање два пута али да није погођена, а да се налазила изнад међународних вода.

Прошле године, Иран је тврдио да је оборио летелицу ЦИА пошто је ушла у ирански ваздушни простор са источне стране граница са Авганистаном и Пакистаном.

Касније је Техеран саопштио да је открио тајне податке које је сакупљала летелица.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи