Читај ми!

Бомбашки напад у Авганистану

Девет нападача и најмање пет Авганистанаца погинуло у бомбашком нападу талибана на америчко-авганистанску војну базу у Џалалабаду у Авганистану. Размена ватре уследила након што су бомбаши самоубице активирали експлозив код капије базе.

У нападу талибанских бомбаша самоубица на међународну војну базу на аеродрому у Џалалабаду, у источном Авганистану, погинуло је девет нападача и најмање пет Авганистанаца, саопштили су авганистански званичници.

Бомбаши самоубице су активирали експлозив код капије базе, након чега је уследила размена ватре која је трајала најмање два сата. У борбе су били укључени и амерички хеликоптери који су пуцали на талибанске борце пре него што су савладани.

"Два возила пуна експлозива кренула су пуном брзином ка главној капији базе. Прво возило је експлодирало код саме капије", рекао је портпарол полиције провинције Нангархар, где се налази Џалалабад.

Према његовим речима, стражари су отворили ватру на друго возило пре него што је и оно експлодирало.

У нападу је учествовало девет нападача, њих троје погинуло је у самоубилачким експлозијама, а још шест наоуружаних нападача погинуло је у борбама које су трајале неколико сати.

Међународне снаге су описале напад као неуспех.

"Можемо да потврдимо да су побуњеници, укључујући више бомбаша самоубица, напали јутрос ваздушну базу Џалалабад. Ниједан од нападача није успео да пређе периметар базе", рекао је пуковник Хаген Месер, портпарол за међународну војну коалицију у Авганистану.

Ово је највећи сукоб у бази у Џалалабаду од фебруара када је у експлозији аутомобила бомбе на уласку у базу убијено девет Авганистанаца, од којих су шесторо били цивили.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи