Читај ми!

Урушио се тунел у Јапану

Најмање три особе погинуле, а две се воде као нестале после рушења дела тунела у Јапану. У тунелу заробљено најмање три возила, а дим, возила и бетонске плоче отежавају спасиоцима да им се приближе.

Најмање три особе су погинуле, а две се воде као нестале после урушавања дела тунела на ауту-путу 80 километара западно од Токија око осам часова ујутро по локалном времену, јавља дописник РТС-а из Јапана Иља Мусулин.

Несрећа се догодила када се у дужини од 60 метара обрушио део тунела Сасаго, који повезује Токио са централним делом Јапана. У тунелу је заробљено неколико аутомобила, а дим отежава спасиоцима да им се приближе.

Тешке бетонске плоча свака дужине пет метара које служе као подупирачи крова пале су са висине од 4,5 метра на најмање три аутомобила, од којих се један запалио.

Локална полиција префектуре Јаманиши саопштила је да су у спаљеном возилу уочена три тела, те да спасиоци још увек нису доспели до преостала два затрпана возила.

Две особе пребачене су у болницу, а власти сматрају да се у тунелу налази  најмање  седам људи.

Јапански медији јављају да је једна од тих особа сигурно жива. Реч је о возачу камиона који се телефоном јавио својој фирми и затражио помоћ, при том се пожаливши на тешкоће у дисању.

У тунелу дужине 4.700 метара у тренутку несреће било је око 25 возила, а до пада кровне конструкције дошло је на близу два километра од излаза на страни ближој Токију.

Спасавање споро тече због опасности од новог обрушавања крова, уништених возила и великих комада бетона.

Локалне власти саопштиле су и да је пре два месеца извршена инспекција кровне конструкције тунела, али да тада нису уочене никакве неправилности.

Тунел Сасаго завршен је 1977. године и други је по дужини тунел на тој деоници ауто-пута који повезује јапанску престоницу са централним делом земље.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи