Читај ми!

Немачка: Шок и славље због Харадинаја

Две ослобађајуће пресуде из Хага, за хрватске генерале и Рамуша Харадинаја и његове сараднике, су шок за српску нацију, која озлојеђено и напето посматра славље на Косову, исто оно, какво је и пре две седмице било у Хрватској, оцењује немачка штампа.

Немачки медији преносе да је Србија шокирана ослобађајућим пресудама Хашког трибунала, и додају да је напетост порасла због славља на Косову.

''Из српског угла гледано, славе обе стране легализацију етничког чишћења и ратне злочине'', преноси немачки Тагесцајтунг атмосферу из Србије.

Лист оцењује да се пројекција непријатељских слика враћа у Србију назад, као последица пресуда Хашког трибунала и то после деценија, истина, како наводи, стално траљаве, али ипак на изглед незадрживе регионалне политике помирења.

Указујући на шансе за проевропске партије, лист пише да оне ''њуше'' своје шансе, док је Демократска странка Србије Војислава Коштунице позвала на потписивање петиције против наставка процеса ЕУ интеграција.

"Ни Влада неће моћи потпуно да игнорише озлојеђеност народа против запада", оцењује немачки лист, наводећи да на другој страни у Бриселу и Вашингтону и даље "постоји неповерење према новој српској влади".

Немачки магазин Штерн описује славље и атмосферу на Косову због доласка Харадинаја, наводећи и да су бројни људи за дочек Харадинаја поново обукли своје старе ''ОВК'' униформе из грађанског рата.

"Србија је била у шоку, јер су кратко пре Харадинаја и двојица хрватских генерала ослобођена", пише немачки магазин и преноси писање српске штампе о томе да је Хаг Србима поново распалио шамар.

И грађани Србије су у шоку, наводи се у тексту и преносе бројни коментари и мејлови, попут "Непомирењу са терористичком владом у Приштини", "Довиђења, Европо, не мораш нас чекати", "За Трибунал у Хагу би и Хитлер био невин" и друге.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи