Читај ми!

САД подржава рад Хашког трибунала

Рад Хашког трибунала подржавају САД и то су чиниле у свим случајевима, саопштио Стејт департмент, поводом ослобађајуће пресуде Рамушу Харадинају.

Сједињене Америчке Државе подржавају рад Хашког трибунала и то су чиниле у свим случајевима, речено је у Стејт департменту, поводом последње пресуде тог суда који је у првостепеном поступку ослободио кривичне одговорности једног од бивших команданата ОВК Рамуша Харадинаја.

Високи званичник Стејт департмента је новинарима у Вашингтону незванично рекао да је Хаг увек имао подршку САД и да је у случају Харадинаја суд изрекао своје мишљење.

Трочлано судско веће Хашког трибунала саопштило је да Харадинај није крив ни по једној тачки оптужнице, а заједно са њим ослобођени су и његови бивши саборци Баљај и Брахимај.

Веће судија које су чинили Џастис Баконе из Јужне Африке, Бартон Хол са Бахама и белгијски судија Ги Делова, установили су да је било злочина у Јабланици, али да тројица оптужених команданата ОВК за њих нису одговорни.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи