Читај ми!

Дел Понте: Очекивана пресуда

Нисам изненађена ослобађајућом пресудом Рамушу Харадинају, јер је било веома тешко прикупити довољно доказа или сведока, рекла бивша главна тужитељка Трибунала Карла дел Понте.

Бивша главна тужитељка Хашког трибунала Карла дел Понте рекла је да није зачуђена данашњом ослобађајућом пресудом Рамушу Харадинају, Идризу Баљају и Лахмију Брахимају пред Хашким трибуналом, већ чињеницом да је било тешко прикупити довољно доказа за подизање оптужнице против њих.

"Истрага против Харадинаја била је веома тешка. Није било сарадње Тужилаштва са земљом, није било сарадње са Косовом, тако да је било веома тешко прикупити довољно доказа како би се подигла оптужница", рекла је Дел Понте у телефонској изјави Танјугу.

Према њеним речима, било је тешко прикупити довољно доказа, а и када би они били прикупљени сведоци би мењали њихове исказе.

Из тог разлога, Тужилаштво је покренуло нови случај како би прикупило довољно доказа, али, како је додала Дел Понте, ни тада није било у стању да прикупи довољно доказа.

Бивша главна тужитељка Хашког суда није желела да коментарише захтев Бена Емерсона, адвоката Харадинаја, Баљаја и Брахимаја, да се она јавно извини због подизања оптужнице против њих, већ се само насмејала.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи