Читај ми!

Настављено протеривање Рома из Француске

Амнести Интернешенел апелује на Француску да престане са протеривањем Рома. У последњем тромесечју из Француске је протерано 5.000 припадника ове мањине.

Међународна организација за заштиту људских права Амнести интернешенел апеловала је на Француску да престане да протерује Роме и оценила да упркос доласку левице на власт, та пракса добија забрињавајуће размере.

"Мада смо констатовали да је у односу на претоходне године учињен напредак у приступу и комуникацији пракса насилног протеривања се наставља у истој мери", изјавио је Џон Далхјузен из те међународне организације.

Директорка Амнести интернешенела у Француској, Женевјев Гаригос сагласна је са оценом да промена у начину комуникације представља позитиван напредак.

Њена сарадница Марион Кадије, која је учествовала у истраживањима наглашава, међутим, да се ситуација на терену није значајно променила.

По званичним подацима, у последњем тромесечју из Француске је протерано 5.000 људи.

"Осуђујемо начин на који су они били депортовани", рекла је Кадије.

Већина од 15.000 Рома који живе у Француској је из Румуније, где се суочавају са дискириминацијом и сиромаштвом.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи