Пројектилима против Асада

Најмање један хеликоптер сиријске авијације оборен пројектилом, које су тамишњи устаници недавно добили. Тип ракете још увек није познат. Стручњаци тврде да је у питању једна од варијанти ракете Са-7.

Сиријски побуњеници су оборили хеликоптер сиријске авијације недалеко од Алепа, по први пут користећи лаке противавионске пројектиле, у чији су посед дошли под још нерасветљеним околностима.

Анализирајући снимак, стручњаци су искључили могућност да је летелица погођена ручним бацачем, наводећи да је траг испаљеног пројектила знатно већи него онај који за собом остављају невођене ракете.

Још увек није познато порекло ових пројектила, али нове либијске власти нису успеле да уђу у траг свим лаким противваздушним системима који су нестали после пада Гадафијевог режима, па Либија слови као могуће место порекла овог оружја.

Црно тржиште око Сирије још увек није "засићено" оружјем, па су цене релативно високе. Према проценама западних обавештајних служби, "калашњиков" достиже цену и до 2.000 долара, док групе устанике метке плаћају и до четири долара по комаду.

Пушкомитраљези достижу цену и до 7.000 долара, док се ручни бацачи продају по 2.000 долара.

 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи