Читај ми!

Ехуд Барак се повлачи из политике

Министар одбране Израела Ехуд Барак најавио је да се повлачи из политичког живота и да неће учествовати на општим изборима следеће године. Поштујем Баракову одлуку, каже Бењамин Нетанијаху.

Израелски министар одбране Ехуд Барак, архитекта израелске политике према иранском нуклерном програму, најавио је да се повлачи из политике.

На изненадној конференцији за новинаре Барак је рекао да је одлучио да се повуче из политичког живота и да се не кандидује за следећи Кнесет.

"Желим да посветим више времена својој породици. Осећам као да сам се истрошио бавећи се политиком, која никад није била моја страст. Осећам да има места за нове људе да служе на високим положајима", истакао је Барак.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је да поштује одлуку Барака да се повуче. 

Једна од кључних фигура у израелском војном и политичком животу, Барак је један од најзаслужнијих за одличне односе Израела и САД, али и за оштар став према иранском нуклеарном програму.

Барак је био израелски премијер од 1999. до 2001. године. Тада је на изборима победио садашњег премијера Бењамина Нетанијахуа, кампањом у којој је обећао повлачење из јужног Либана.

У израелским одбрамбеним снагама служио је 39 година и био је начелник генераштаба.

Затим је био на челу Министарства унутрашњих послова, Министарства спољних послова, био је премијер и на крају министар одбране.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи