Читај ми!

Пјонгјанг, припреме за ново лансирање

Северна Кореја припрема лансирање ракете дугог домета, показују фотографије које су направили амерички сателити, пише јапански лист "Асахи шимбун".

Према фотографијама које су направила амерички сателити, Северна Кореја припрема лансирање ракете дугог домета, објавио је јапански лист Асахи шимбун.

Северна Кореја пребацила је делове ракете из војне фабрике у Пјонгјангу на лансирну рампу у Тонгцгангрију, на крајњем северозападу земље, пише лист.

Влада САД већ је обавестила партнере у Јапану и Јужној Кореји о томе, наводи лист и додаје да су три земље повећале будност.

Припреме за ново лансирање уследиле су након што је Пјонгјанг извео неуспело лансирање ракете са сателитом са исте лансирне рампе у априлу ове године.

Према писању листа, фотографије са транспортом ракетних делова које је направио амерички сателит су сличне онима снимљеним у априлу.

Пјонгјанг је, наводно, спреман да лансира ракету током новембра, али је њено лансирање мало вероватно пре одржавања председничких избора у Јужној Кореји идућег месеца, преноси АФП писање јапанског листа.

Северна Кореја није саопштила да планира лансирање ракете. Није било потврде ни од стране јапанске владе о тим сазнањима.

Представник министарства одбране Јужне Кореје рекао је у Сеулу да не може коментарисати ствари обавештајне природе, док је представница председникове Плаве куће рекла да нема информације о томе.

Северној Кореји је санкцијама Уједињених нација забрањено развијање ракетних технологија и извођење проба ракета дугог домета, које би евентуално могле да понесу и нуклеарне бојеве главе.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи