Читај ми!

Јеремић, Твитером по "Олуји"

Наводи "Јутарњег листа" су жалостан покушај обмане уз увреде, коментар је Вука Јеремића на писање тог листа да није говорио истину о заказивању расправе о Хашком трибуналу. Поменути текст био је повод и за полемику на Твитеру између Јеремића и Готовининог адвоката Луке Мишетића.

Председник Генералне скупштине УН Вук Јеремић оценио је наводе Јутарњег листа да је лагао о заказивању расправе о раду Хашког суда као "жалостан покушај обмане уз увреде".

"Жалостан покушај обмане, уз увреде. Та расправа заказана 21. септембра, већ је одржана, на дан 15. октобра. Пропаганда...", написао је Јеремић на свом налогу на Твитеру.

Под насловом "Скандал у Генералној скупштини УН", хрватски лист у тексту наводи да Јеремић није говорио истину кад је саопштио да је за 10. април заказао јавну расправу о улози и учинку међународних ад хок кривичних трибунала јер је, како тврди Јутарњи, у питању редовна расправа о раду Хашког трибунала, која је раније заказана и то 21. септембра.

"Јеремићев поступак и неистине којима се служи, компромитовале су не само њега него и Србију", наводи хрватски лист и истиче да је у питању информација која је за тај лист потврђена из међународних дипломатских кругова. 

Јеремић је одговорио да је у питању покушај обмане и да је расправа о којој лист говори одржана 15. октобра.

У другом коментару на тој мрежи, Јеремић наводи да ће, нажалост, бити још много таквих провокација до 10. априла.

"Да није тужно, било би смешно... Да ли ће се извинити због ове неистине, шта мислите", написао је председник Генералне скупштине УН.

Јеремић vs Мишетић

Текст у Јутарњем листу био је повод и за полемику на Твитеру између Јеремића и Луке Мишетића, адвоката генерала Готовине.

Мишетић је, алудирајући на поменути текст Јутарњег листа упутио Јеремићу твит: "Појео Вук магарца?".

На то је Јеремић упитао Мишетића да ли би прихватио да га заступа у потенцијалној тужби за клевету против Јутарњег листа.

"Нажалост, преоптерећен сам писањем тужби за клевету против високог званичника УН који оспорава пресуде властитог суда", одговорио је Мишетић.

"Знао сам од почетка да немам шансе да Вас добијем, нисам Ваш тип. Немам ничију крв на рукама", написао је потом Јеремић.

Када је Мишетић одговорио да он заступа само невине, Јеремић је иронично закључио расправу речима: "Јао, извините, неспоразум. На профилу Вам пише да сте били адвокат Готовини. Нисам схватио као шалу, али сад капирам! Поздрав, В."

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи