Протест италијанских градоначелника

Више стотина градоначелника италијанских градова одржали су протестни марш у Милану против мера штедње, које је наметнула влада премијера Марија Монтија.

У Милану је више стотина градоначелника италијанских градова одржало протестни марш против мера штедње, које је наметнула влада премијера Марија Монтија.

Они су, истовремено, запретили да ће колективно поднети оставку што би био, како су навели, симболичан чин који би одразио противљење јавности мерама штедње, преносе италијански медији.

На скупу су се нашли градоначелници малих места, као и великих градова, а мото протеста био је транспарент са натписом "Ослободите градове пакта глупости", што је асоцијација на такозвани пакт стабилности који је локалним властима увела Монтијева влада.

У маршу су учествовали и десничарски градоначелник Рима, као и градоначелници левице из Милана и Торина, али и на десетине њихових колега из редова сепаратистичке Лиге за север.

Сви они оставили су по страни политичке разлике и ујединили се у протесту против мера штедње наметнутих локалним властима.

Представник Асоцијације локалних управа Грацијано Делрио изјавио је да мере штедње и кресања локалних буџета угрожавају виталне јавне службе, наносе штету систему образовања, и прете да наредна година буде погубна по градске владе.

Истовремено, многе средње школе широм Италије ове седмице су затворене, пошто су их "окупирали" ученици у знак протеста против мера штедње.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи