Читај ми!

Постигнут договор о примирју

Израел и Хамас постигли договор о примирју, који би требало да ступи на снагу у 20 часова по средњеевропском времену. Серија ваздушних удара на Газу после експлозије аутобуса у Тел Авиву у којој је повређена најмање 21 особа.

18.22 - Израел пристао на примирје у појасу Газе, али неће укинути блокаду те палетинске територије, рекао за Ројтерс неименовани израелски званичник. Примирје треба да ступи на снагу у 20 часова по средњеевропском времену.

13.30 - Хамас преузео одговорност за бомбашки напад у Тел Авиву.

13.09 - Уницеф је саопштио да је од почетка израелске операције у Гази убијено 22 деце, док је 277 рањено. У Израелу рањено 14 деце.

12.47 - Газа поново у диму. Серија ваздушних удара на тај град после експлозије аутобуса у Тел Авиву. Бомбе пале на стадион, локални медији наводе да има много мртвих и рањених.

На преговорима у Каиру постигнут је договор о примирју између Изреала и Хамаса. Израел је пристао на примирје у појасу Газе, али неће укинути блокаду те палетинске територије, саопштили су израелски извори Ројтерсу, али нису обелоданили детаље.

Један палестински званичник који учествује у преговорима рекао је да је постигнут договор о прекиду ватре како би се окончало насиље које траје осам дана, у коме је погинуло безмало 150 Палестинаца и троје Израелаца.

Примирје треба да ступи на снагу у 21 сата по локалном времену (20 по средњеевропском).

Други канал израелске телевизије је најавио да ће прекид ватре бити објављен у Каиру, а објавиће га америчка државна секретарка Хилари Клинтон.

Раније у току дана, у снажној експлозији бомбе у аутобусу јавног превоза у Тел Авиву повређено најмање 21 особа, од којих две тешко.

Велики број полицајаца распоређен је око места несреће, а у току је потера за двоје терориста, за које се сумња да су извели напад.

Очевици кажу да су видели особу како, непосредно пре експлозије, прилази аутобусу и поставља бомбу. Ал Арабија наводи да је један од терориста жена.

"Бомба је експлодирала на аутобусу у центру Тел Авива. Ово је терористички напад", рекао је Офир Генделман, портпарол премијера Бењамина Нетанијахуа.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи