Читај ми!

Секс, лажи и Пентагон

Љубавна афера бившег шефа ЦИА шири се Вашингтоном. После Дејвида Патреаса на мети истраге и командант америчких снага у Авганистану Џон Ален, али и агент ЕФ-Би-Аја који је почео истрагу. Генерал Ален "флертовао" са Џил Кели, која је обелоданила Патреасову везу. Еф-Би-Ај "проучава" тридесетак хиљада мејлова.

Ванбрачна афера бившег директора ЦИА Дејвида Патреаса почела је да узима данак и у америчком војном врху. Упркос бриљантној каријери, генерал Џон Ален, командант савезничких снага у Авганистану, изгубио је прилику да постане главнокомандујући НАТО снага у Европи. Еф-Би-Ај је открио чак 30.000 страница неприкладне електронске преписке између генерала Алена и Џил Кели, жене која је обелоданила Патреасову превару са Полом Бродвел.

"Председник Барак Обама сложио се да суспендује Аленову номинацију до завршетка истраге. Генерал ће остати командант у Авганистану, а истрагу преузимају војни и цивилни истражни органи", каже потрпарол министарства одбране САД Џорџ Литл.

Збрка у врху америчке војске постала је још већа када је утврђено да је агент Еф-Би-Аја који је истраживао случај, слао своје полунаге фотографије Келијевој. Агент је скинут са случаја.

Све је почело тако што је Пола Бродвел, љубавница директора ЦИА Петреаса, слала претеће поруке 37-годишној Џил Кели, за коју је сумњала да јој је супарница. Келијева је писма предала Еф-Би-Ају, потом је откривена њена веза са генералом Аленом и потврђена прељуба директора ЦИА, који је због тога поднео оставку.

Министар одбране САД Леон Панета сматра да је тужно што се угледна каријера каква је Патреасова, завршава на овакав начин. "Жао ми је и њега и његове породице, али мислим да је добро поступио што се повукао. Кад сте директор ЦИА, са свим изазовима тог положаја, најважније је да сте частан човек", додао је Панета.

Амерички конгрес има примедбе што о истрази, која је почела пре четири месеца, Еф-Би-Ај није обавестио ни њих ни председника Обаму, а последице би могле да утичу на националну безбедност.

Скандал са директором ЦИА избио је на почетку затворене истраге оба дома Конгреса о безбедносним пропустима у нападу на америчку амбасаду у Бенгазију.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи