Читај ми!

Ски центром до мира на Кавказу

На северу Кавказа Русија гради највећи скијашки центар на свету. Пројекaт у који ће се уложити између 80 и 100 милијарди рубаља, биће завршен 2018. године, запослиће 160.000 људи, и како се у Москви надају, смањити напетост и међуетничке сукобе у том региону.

У Русији, у региону северног Кавказа, гради се највећи скијашки центар на свету. Власти у Москви надају се да ће огромна инвестиција донети просперитет, смањити незапосленост и повећати стабилност том подручју у којем међуетнички сукоби трају годинама.

Скијашки центар се гради у планинском региону Аркиз у руском северном Кавказу. Градитељи очекују да инвестиција у пет зимских центара, вредна 20 милијарди долара, допринесе отварању 160.000 нових радних места, смањи социјалне напетости, ниво насиља у тој области, и привуче велики број туриста.

Ахмед Билалов, председник Борда директора зимовалишта северног Кавказа, каже да је задатак компаније у којој ради да омогући људима да овде раде и овде задовоље своје интересе.

"Желимо развој малих и средњих предузећа као у Европи, у развијеним туристичким центрима попут Тирола. Пред државом и владом је крупан задатак - отварање великог броја радних места за локално становништво", додаје Билалов.

Када буде довршен тај зимски центар имаће огромне смештајне капацитете - 91.500 кревета, чак 890 километра скијашких стаза, 180 ски лифтова, што би задовољавало потребе пола милиона туриста годишње. Градитељи се надају значајним резултатима.

Ахмед Билалов је убеђен да ће, и поред извесног одлагања, пројекат бити довршен до 2018. године и каже да ће бити уложено између 80 и 100 милијарди рубаља (20 do 25 милијарди евра).

Билалов наглашава да су кључне компоненте пројекта такође и одрживи развој те терориторије и одговорно управљање природним богатством северног Кавказа, које обилује ендемским врстама флоре и фауне. И локални трговци надају се да ће имати корист од зимског центра.

" Када има доста туриста и нових радних места, то је сјајно. Добро је што ће ново зимовалиште бити отворено", каже Борис Џоџајев, продавац сувернира.

Руски северни Кавказ, насељен углавном муслиманима, на југу се граничи са Грузијом и Азербејџаном, протеже од Црног до Каспијског мора. То немирно подручје потреса свакодневно насиље јер побуњеници покушавају да регион претворе у исламску државу, па је у сукобима само 2010. године убијено 750 људи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи