Читај ми!

Директор Би-Би-Си-ја поднео оставку

Директор Би-Би-Си-ја Џорџ Ентвисл поднео оставку. Због тврдњи да се један бивши званичник Конзервативне партије Велике Британије сумњичи за педофилију, британски Би-Би-Си се претходно извинио и обуставио истрагу о тој афери у оквиру емисије "Њузнајт".

22.31 - Генерални директор Би-Би-Си-ја Џорџ Ентвисл поднео је оставку после неуспеха да се ухвати у коштац са скандалом наводног сексуалног злостављања деце.

После неуспеха да се избори са скандалом наводне педофилије, генерални директор Би-Би-Сија Џорџ Ентвисл поднео је оставку.

"Генерални директор и уредник је главни и крајње одговоран за сав садржај. Због неприхватљивих новинарских стандарда Њузнајта, одлучио сам да је часно да се повучем са места генералног директора", рекао је Ентвисл образлажући своју одлуку.

Енвисл је преузео функцију генералног директора 17. септембра.

Претходно се Британска мрежа Би-Би-Си извинила због тврдњи да се један бивши званичник Конзервативне партије Велике Британије сумњичи за педофилију и обуставила истрагу о тој афери у оквиру емисије "Њузнајт". Поводом скандала, директор британског јавног сервиса наредио је унутрашњу истрагу.

Још једна грешка једне од најугледнијих медијских кућа на свету, тако су други медији коментарисали најновији скандал у британском Би-Би-Си-ју који, до скоро, као да је био имун на такве грешке.

Све је почело тако што је у емисији "Њузнајт" Стив Мешам причао како га је, док је био дете, злостављао угледни политичар. На порталу Би-Би-Си-ја убрзо се појавило име лорда Мекалпајна, што се показало као неистина.

"Искрено се извињавам лорду Мекалпајну јер он није човек који ме је злостављао. Тај је имао исто презиме, али на полицијским сликама из '90-тих нисам препознао лорда Мекалпајна", рекао је Стив Мешам.

Извинили су се и емисија "Њузнајт", и први човек Би-Би-Сија.

"Мешам је рекао да га је злостављао старији политичар из времена Маргарет Тачер, али у емисији нисмо рекли његово име. Онда се на интернету, где свако може да напише било шта, појавило име лорда Мекалпајна", кажу из емисије "Њузнајт".

Директор Би- Би-Си-ја Ентвисл је рекао да људи праве грешке, понекад и јако тешке и да ће за то морати да одговарају.

"Чим добијем потпун извештај унутрашње истраге, предузећу дисциплинске мере", најавио је раније Ентвисл.

Афера са лордом Мекалпајном испливала је у тренутку када је Би- Би-Си на мети критика због објављивања скандала у вези са бившом ТВ звездом Џимијем Севилом, који је наводно умешан у сексуално злостављање чак 300 деце током своје четрдесетогодишње каријере.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи