Читај ми!

Берлусконијева "реформа правосуђа"

После пресуде суда у Милану којом је проглашен кривим за утају пореза, бивши италијански премијер Силвио Берлускони поручио да ће остати у политици. Осећам "обавезу да останем на том пољу" како бих заштитио Италијане од "правосудних неправди", истакао Берлускони.

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони рекао је да ће остати у политици, након што га je суд у Милану проласио кривим за утају пореза.

Берлускони је у интервјуу за италијанску телевизију рекао да осећа "обавезу да остане на том пољу" како би заштитио Италијане од, како је рекао, правосудних неправди, преноси Ројтерс.

"Осећам се обавезним да останем у игри и направим реформу правосудног система тако да се оно сто се догодило мени не догоди и другима", истакао је Берлускони.

Суд у Милану осудио је јуче бившег италијанског премијера на четири године затвора због утаје пореза у вези са откупом дистрибуционих права у његовој медијској компанији "Медијасет" и забранио му да обавља било какву јавну функцију током три године.

Суд је затим умањио казну Берлусконију на годину дана на основу закона о амнестији који је 2006. године усвојила тадашња влада левог центра како би решила пренатрпаност затвора.

Берлускони (76), за кога је тужилаштво тражило робију у трајању од три године и осам месеци, према италијанском закону, има право да се жали на судску одлуку два пута пре него што пресуда постане коначна.

Суђење је почело у јулу 2006. године, али је одложено због тадашњег закона о имунитету који је штитио Берлусконија од кривичног гоњења док је био на функцији премијера.

Бивши премијер је осуђен на основу оптужби да је вештачки "надувао" цену дистрибуционих права која су откупљивале фиктивне офшор компаније, које су их потом поново продавале империји "Медијасет", док је он отварао тајне рачуне у прекоморским земљама и умањивао профит како би плаћао мањи порез у Италији.

Берлускони и још десет оптужених у истом случају осуђени су и на новчану казну од десет милиона евра коју треба да плате италијанским пореским властима. Адвокати бившег италијанског премијера критиковали су судску одлуку и најавили да ће уложити жалбу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи