Читај ми!

Пуцњава у Милвокију

У пуцњави код тржног центра у Милвокију троје мртвих, четворо рањених. Полиција идентификовала нападача, који је у бекству. Још се не зна мотив напада, али се сумња на насиље у породици.

Три особе су убијене, а четири рањене у пуцњави која се догодила данас око поднева по америчком времену у тржном центру на периферији Милвокија, јавили су амерички медији, а полиција је нападача идентификовала као Редклифа Хатона (45), који живи у близини.

Иако су медији прво јављали да од повређених нико није животно угрожен, шеф полиције у Брукфилду Данијел Таскхаус, где се догодила пуцњава рекао је на конференцији за новинаре да има жртава и да полицији отежава улазак у зграду импровизована експлозивна направа коју је оставио нападач.

До пуцњаве је дошло у месту Брукфилд у једном од салона за негу лепоте, и за сада се не везује за терористички напад, већ се сматра да је у питању насиље у породици или нерашчишћени дугови из прошлости.

Нападач Редклиф Хатон налази се у бекству и полиција за њим трага. Њему је, иначе, 8. октобра изречена привремена мера забране прилажења због пријава за насиље у породици.

Испред тржног центра се налази велики број возила полиције, Хитне помоћи и новинарских екипа, као и екипе ФБИ због који би требало да уклоне експлозивну направу у салону.

Почетком августа, такође у Висконсину, амерички ратни војни ветеран Вејд Мајкл Пејџ убио је шест људи у храму Сика. Пејџ је био симпатизер белих расистичких група у Америци.

Такође, пре седам година, догодио се масакр у хотелу Ссератон, удаљеном нешто више од километар од места данашње пуцњаве. Тада је Тери Мајкл Рацман ушао у хотел, где се у једној Сали одржавала верска служба и убио седам, а ранио четири особе, након чега је извршио самоубиство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи