Читај ми!

Кастро поново међу Кубанцима

Кубански лидер Фидел Кастро појавио се у јавности и тиме развејао гласине о свом лошем здравственом стању, јавља Асошијејтед прес, преносећи тврдњу представника хотела у коме је Кастро одсео.

Лидер кубанске револуције Фидел Кастро појавио се у јавности, први пут после неколико месеци, јавио је Асошијетед прес, позивајући се на представника хотела у коме је Кастро одсео.

Према речима комерцијалног директора хотела "Насионал" у Хавани, Јамиле Фастер, 86-годишњи Кастро је стигао у аутомобилу, у недељу поподне, у пратњи "госта из Венецуеле".

Америчка новинска агенција указује да је његово појављивање у јавности развејало гласине о Кастровом лошем здравственом стању.

Ове седмице у блоговима и неким медијима појавила се информација о погоршању здравља 86-годишњег Кастра, иако је његова рођена сестра Хуанита то демантовала и назвала такве информације "апсурдним гласинама".

Кастро је био први секретар Централног комитета кубанске комунистичке партије од октобра 1965, од њеног оснивања. Крајем марта 2011. изјавио је да не руководи партијом од 2006. када је због здравственог стања био принуђен да одступи са свих функција.

Раније је саопштио да "привремено предаје" овлашћења првог секретара партије, главнокомандујућег оружаних снага и председника државног савета и савета министара Кубе свом брату и сараднику Раулу Кастру.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи