Читај ми!

Малта предложила новог комесара

Шеф малтешке дипломатије Тонио Борг предложен за новог комесара за здравство ЕУ, након оставке Џона Далија због сумњи да је повезан са људима осумњиченим за корупцију. Именовање треба да потврде Европска комисија и Европски парламент.

Малтешке власти предложиле су свог министра спољних послова Тонија Борга на место комесара за здравство у Европској унији, на којем ће заменити Џона Далија, који је прошле недеље поднео оставку због оптужби да је повезан са људима осумњиченим за корупцију.

Претходни комесар за здравство и заштиту потрошача Џон Дали, такође Малтежанин, поднео је оставку 16. октобра, пошто је у истрази у вези са малверзацијама у дуванској индустрији, доведен у везу са људима који су осумњичени за корупцију. Именовање Борга треба да потврде Европска комисија и Европски парламент, пренео је АП.

Ако се то догоди, Борг ће напустити своје место у малтешкој влади, као и позицију једног од лидера Националистичке партије.

Дали је, пошто је оптужен, тврдио да га је председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо принудио да поднесе оставку.

Међутим, Барозова портпаролка Пија Аренкилде Хансен тврди, да је Дали током састанка са Барозом, сам понудио оставку како би "одбранио своју част и част Комисије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи