Читај ми!

Највећи порез за најбогатије

Француска уводи порез од 75 одсто за најбогатије са годишњим приходом већим од милион евра. Богати Французи овај закон називају конфискацијом.

Француска скупштина изгласала је Закон о порезу од 75 одсто за најбогатије са годишњим приходом већим од милион евра, за који се француски социјалистички председник Франсоа Оланд залагао током предизборне кампање. 

Новим законом, који је био на мети критика јавног мнења не само у Француској него и шире, биће обухваћено око 1.500 француских грађана и биће на снази у наредне две године, преноси АФП.

Француска ће од убирања пореза од најбогатијих годишње зарадити око 210 милиона евра.

Министар финансија Жером Кахузек изјавио је да је реч о законитом доприносу, а не о конфискацији, како су иронично богати овај закон називали.

"У складу са својим могућностима, свако од нас треба да да допринос изласку из кризе", рекао је Кахузек и додао да ће закон трајати две године, јер је то временски период потребан Француској да би изашла из кризе.

Креативни директор модне куће "Шанел" и чувени модни дизајнер Карл Лагерфелд оптужио је Оланда да уништава француску привреду и да је порез богатима бесмислен и назвао га је "идиотом", преноси британски Телеграф.

Лагерфелд је у свом интервјуу шпанском модном часопису Мери Клер, упоредио Оланда са бившим шпанским премијером, социјалистом Хозеом Запатером.

"Тај идиот биће кобан по државу, као што је то био Запатеро. Он жели да казни богате, тако да сви оду из Француске у коју неће нико желети да улаже", рекао је Лагерфелд.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи