Читај ми!

Скандал у Би-Би-Сију

Полиција проширила истрагу на 200 потенцијалних жртава, после сазнања да је некадашња звезда дечјег програма "Би–Би-Сија", покојни сер Џими Севил, сексуално злостављао девојчице.

После оптужби да је некадашња звезда дечјег програма Би-Би-Сија, покојни сер Џими Севил, током дугогодишње каријере сексуално злостављао десетине девојчица, полиција у Великој Британији проширила је истрагу на још најмање 200 потенцијалних жртава.

Сер Џими Севил, који је преминуо пре годину дана у 84. години, био је водитељ дечјег програма Џими ће то поправити од средине седамдесетих до средине деведесетих година.

Због хуманитарног рада краљица Елизабета Друга и Ватикан прогласили су га витезом. Недавно емитован документарни филм Ај-Ти-Вија открио је другу страну најомиљенијег ТВ лица – настрани педофил о чијим се сексуалним склоностима нагађало, шалило, али и ћутало.

Џули Фернандез, глумица, каже да ју је, док је седела поред њега у колицима у емисији, он стално пипкао.

Полиција у истрази прати чак 400 трагова о сексуалном злостављању девојчица.

Би-Би-Си је суочен са оптужбама за саучесништво у заташкавању скандала током неколико деценија.

"Пред нама је форензичка, али и истрага савести. За нас је најважније поверење гледалаца и учинићемо све да то поверење очувамо", каже Џорџ Ентвисл, генерални директор Би-Би-Сија.

После обелодањивања оптужби, породица Џимија Севила уклонила је са његовог гроба плочу на којој је писало: "Било је добро док је трајало".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи