Читај ми!

Блиски исток: Сирија омета Би-Би-Си

Нови напад сиријских авиона на град Марет ел Нуман. Ометање сигнала Би-Би-Сија и других међународних емитера потиче из Сирије. Турска војска узвратила на артиљеријску паљбу сиријских оружаних снага, које су испалиле две гранате на турску територију. Либијске владине снаге ушле у Бани Валид.

16.46 - Сиријски авиони поново гађали побуњеничка упоришта у Марет ел Нуману. Ово је већ други дан напада, за који је сиријски режим оптужен да користи касетне бомбе.

15.33 - Сирија омета сигнале британског Би-Би-Сија и других међународних емитера, саопштила је сателитска компанија "Еутелсат". Представница те компаније Ванеса Оконор рекла је да је ометање почело раније ове недеље и да су анализе сигнала показале да је оно намерно и да потиче из Сирије.

14.04 - Владине снаге ушле у Бани Валид након што су се браниоци договорили да предају контролу над градом, који већ 18 дана под опсадом држе снаге састављене од неколико локалних милиција потпомогнуте војском. Само у четвртак, у борбама је убијено најмање 11 особа, док је рањено 75.

13.55 - Ахмед Абу Катала, један од главних осумњичених за напад на америчку амбасаду у Бенгазију 11. септембра, подсмевао се пред новинарима на претње америчких и либијских власти да ће га ухапсити. Катала је назвао либијску војску националним "пилетом", истичући слабости централних власти у Триполију.

13.32 - Турска војска узвратила је након што је сиријска војска испалила две гранате на турску територију. У последњих пар недеља, откад сиријске снаге безбедности покушавају да избаце побуњенике из пограничних провинција, две војске често су размењивале ватру, посебно након што је сиријска минобацачка граната убила петоро људи у турском граду Акчакалеу.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи