Читај ми!

И Британци против штедње

У Британији за сутра најављени протести због мера штедње. Страхује се од нереда, јер су анархистичке и радикалне групе најавиле на својим веб сајтовима да ће учествовати у протесту.

Дестине хиљада људи протестоваће сутра у Британији против најављених владиних мера штедње, a надлежни страхују од нереда.

Према наводима британског синдиката Конгреса синдиката трговине (ТУЦ), људи широм земље ће учествовати на суботњем маршу центром Лондона под називом "Одржива будућност", а слични протести ће бити организовани и у Глазгову и Белфасту, пренео је Ројтерс.

"Чињенице показују да мере штедње нису донеле жељени резултат. Више од 2,5 милиона људи је без посла, три милиона нема довољан број (радних) сати да саставе крај с крајем, а плате су мање свакога месеца у последње три године", изјавио је генерални секретар ТУЦ-а Бренден Бербер.

У марту прошле године око 250.000 људи протестовало је у Лондону у организацији ТУЦ-а, али је протест постао насилан и полиција је тада ухапсила око 200 људи.

Портпарол ТУЦ-а изјавио је да они не желе да се тако нешто понови у суботу, мада су анархистичке и радикалне групе најавиле на својим веб сајтовима да ће учествовати у протесту.

Портпарол лондонске полиције изјавио је да је полиција свакодневно сарађивала са ТУЦ-ом и да се нада да ће сутра бити миран дан.

Почетком месеца британски премијер Дејвид Камерон је упозорио Британце на "болне одлуке" које су пред њима и поновио да неће одустати од мера штедње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи