Читај ми!

Берлускони: Није било "бунга бунга" журки

Бивши премијер Италије Силвио Берлускони, на суђењу у Милану, негирао све тачке оптужнице у процесу "Рубигејт" који се против њега води због сумње да је злоупотребио службени положај и наводио на проституцију једну малолетну девојку.

Пред судом у Милану бивши италијански премијер Силвио Берлускони негирао је да је имао сексуалне односе с малолетном проститутком, истакавши да није злоупотребио положај нити је вршио притисак на полицију.

Бивши италијански премијер, који је недавно прославио свој 76. рођендан је изабрао такозвано спонатно обраћање суду, како би избегао сведочење у оквиру којег би морао да одговара на питања тужилаштва и то без помоћи његових адвоката.

Према наводима оптужнице, Берлускони је десетак пута платио сексуалне услуге младој мароканској играчици Карими ел Маруг, познатијој као "Руби крадљивица срца", када је имала 17 година.

Бивши италијански премијер је, такође, оптужен да је злоупотребио положај тиме што је рекао полицији да је ослободи, када је у мају 2010. године ухапшена због ситне крађе, наводи АФП.

"Никада нисам имао интимне односе било које врсте са њом. Био сам сигуран да је имала 24 године, као што је сама рекла", изјавио је Берлускони на суђењу.

Берлускони је додао да на журкама које је приређивао у својој вили близу Милана "никада није било сцена сексуалне природе".

"'Бунга бунга" журке биле су само виц који сам причао и који је штампа после преузела", истакао је бивши премијер.

Многе гошће на његовим журкама рекле су да је "бунга, бунга" нека врста плеса у крилу који је Берлускони волео.

"О журкама које сам приређивао у својој резиденцији круже многе фантазије иза којих стоји намера да се укаља мој углед и да се задире у мој приватни живот. То су биле обичне вечере на којима сам ја био у центру пажње певајући, говорећи о спорту, политици и трачарећи", испричао је Берлускони.

Говорећи о случају када је телефоном позвао полицијску станицу у Милану после хапшења Ел Маругове, Берлускони је рекао да никада није вршио притисак на миланску полицију.

Берлускони је рекао да је хтео да избегне дипломатски инцидент зато што је мислио да је она нећака египатског председника Хоснија Мубарака.

Уколико буде проглашен кривим за навођење малолетнице на проституцију, Берлускони ризикује затворску казну до три године, а ако се утврди да јесте злоуптребио службени положај, могао би да у затвору проведе и до 12 година.

Суђење Берлусконију је почело у априлу 2011. године и било је један од последњих у низу скандала који су у новембру прошле године довели до његовог пада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи