Читај ми!

Рат са Ал Каидом у Јемену

Најмање 13 војника и исто толико припадника Ал Каиде погинуло је у два напада на војну базу у јужној јеменској провинцији Абјан. Током ноћи САД извеле више напада беспиотних летелица у којима је погинуло седам припадника Ал Каиде.

У два напада Ал Каиде на војну базу у јужном Јемену погинуло је 13 војника и исти број терориста, јављају војни извори.

У првом, бомбашком, нападу на базу, двојица терориста обучени у војне униформе прошли су у војном возилу до кампа 115. бригаде где су детонирали експлозив.

Погинуло је 10 војника, а 15 је рањено.

Врло брзо уследио је нови напад, овог пута са мора. У сукобу су пгоинула три војника и 11 терориста.

Војна база која је била на мети налази се у Шакри у провинцији Абјан, где су САД синоћ извеле неколико напада беспилотних летелица, а према најновијим информацијама у њима је убијено седам припадника Ал Каиде.

Војно возило којим су дошли нападачи је део опреме који је Ал Каида запленила 2011. године, у тренутку када је под контролом држала више места у провинцији Абјан.

Јеменска војска је у јуну преузела контролу над тим местима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи