Читај ми!

Масовно хапшење због дечје порнографије

На територији Канаде, у оквиру истраге о дечјој порнографији, ухапшена 21 особа и пронађено на стотине хиљада порнографских фотографија. На већини слика, деца млађа од 12 година, укључујући сасвим малу децу и бебе.

У оквиру истраге о дечјој порнографији на територији читаве Канаде ухапшена је 21 особа, пронађено је на стотине хиљада порнографских фотографија на више од 100 компјутера и 1.000 дискова, а један четрнаестогодишњи дечак спасен је после вишегодишњег злостављања, саопштила је канадска полиција.

Званичници Канадске краљевске коњичке полиције су рекли да нису разбили мрежу дечје порнографије, већ да се ради о појединачним случајевима, јавља Би-Би-Си.

Шеснаест ухапшених је оптужено за различита кривична дела, укључујући секусални напад, снимање и дистрибуирање дечје пронографије. Полиција је најавила и подизање нових оптужница.

Краљевска коњичка полиција и шест полицијских јединица широм Канаде од јуна су идентификовале осумњичене који су поседовали и дистрибуирали слике злостављања деце путем мрежа директне размене података без пролажења кроз централизовани сервер.

Инспектор Дарен Паризијен, који је руководио операцијом, рекао је новинарима да су на већини слика деца млађа од 12 година, укључујући сасвим малу децу и бебе.

"Ми покушавамо да идентификујемо и пронађемо свако дете које се појављује на свакој слици и видеу", рекао је Паризијен, додајући да је, по свему судећи, већина слика из Канаде.

"Већина слика које смо видели снимљена је у нашој земљи", рекао је Паризјен.

Спасеног четрнаестогодишњег дечака из Саскатуна пет година је злостављао пријатељ једног члана породице, саопштила је полиција. Једна особа је већ осуђења за тај случај.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи