Читај ми!

Хемијски инцидент код Хановера

Због хемијског инцидента у "Крафтовој" фабрици код Хановера 1.400 људи евакуисано из својих домова. Нема повређених. Локалне власти увеле ванредне мере, укључујући и затварање школа и обданишта. Око 700 ватрогасаца покушава да охлади резервоар, у који су запослени случајно сипали киселину.

Око 1.400 људи евакуисано је из својих домова у малом немачком граду Баду Фалингбостелу, недалеко од Хановера, пошто је хемијски инцидент у фабрици којом управља амерички гигант за храну "Крафт" изазвао облак отровног гаса.

Инцидент се десио јуче, када су запослени случајно сипали киселину у резервоар са раствором натријум-хидроксида, познатог и под именом каустична сода, чиме је изазвана хемијска реакција.

Око 700 ватрогасаца и даље покушава да охлади резервоар, у коме температура расте, као и бојазан од могуће експлозије. Експерти покушавају да испумпају киселину.

Локалне власти увеле су ванредне мере, укључујући и затварање локалних школа и обданишта, као и делова аутопута који пролази у близини, јер удисање отровне хемикалије може изазвати озбиљна оштећења плућа, а опасан је и додир отровне паре с кожом.

Зона која се сматра опасном обухвата простор у пречнику од 500 метара око фабрике.

Портпаролка компаније рекла је да до сада нико није повређен.

"Ни у једном тренутку становништву није претила опасност, јер смо, заједно с властима, одлучили да из предострожности извршимо вакуацију", рекла је телевизији Н 24 Хајке Хауеркен.

Она је додала да је производња обустављена чим се десио инцидент.

Компанија "Крафт", између осталог, производи и чоколаду "милка" и кафу "јакобс".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи