Читај ми!

Гугл ван стандарда ЕУ

Гуглова правила о заштити личних података нису у складу са европским законима и потребно их је мењати, траже инситуције ЕУ за заштиту личних података. Гугл не даје довољно информација корисницима о томе како обрађује личне податке, наводе из управе ЕУ. Компанија Гугл изразила уверење да су њена нова правила у складу са европским законима.

Нова правила "Гугла" о заштити личних података уведена 1. марта нису у складу са европским законима о приватности података и треба да се измене, саопштено је из инситуција ЕУ  за дужених за заштиту личних података.

У заједничкој поруци регулаторних тела ЕУ од интернет компаније "Гугл" се тражи да обезбеди "јасније и комплетније информације о сакупљеним подацима" и даје осам практичних савета, уз оцену да "Гугл" треба да "предузме ефикасне и јавне мере да се брзо усклади с тим прописима".

"Гугл" је од марта објединио око 60 својих прописа о приватности у један и почео да користи комбиноване податке из својих разних сервиса као што су Јутјуб, Џи мејл или своје друштвене мреже Гугл плус, групишући информације из више сервиса које су раније биле одвојене.

У мају је у име Европске уније француско регулаторно тело за заштиту података ЦНИЛ, задужено да анализира нова "Гуглова" правила, навело да она нису у складу са захтевима Европске директиве о заштити података.

После другог круга анализа на основу нових објашњења Гугла, Цнил је данас представио нове налазе.

"Гугл није показао да се ангажовао на принципима Директиве за интернет податке и слободу", рекла је председница ЦНИЛ-а Изабел Фалк Пјеротен новинарима.

"Наша сарадња с Гуглом била је осредња. Компанија је одговорила на наше упитнике, али на врло уопштен и непрецизан начин" рекла је Пјеротенова.

"Гугл не даје довољно информација корисницима о томе како обрађује те личне податке и не дозвољава корисницима да контролишу комбинацију података између његових бројних сервиса", наводи ЦНИЛ.

"Гугл" је такође изричито одбио да одговори на то колико максимално чува те податке, додаје се.

У поруци америчкој компанији, европска управа за заштиту личних података тражи од компаније да одговори како и у ком року ће обелоданити своју политику заштите личних података и шта је урадила да одговори на њихове препоруке.

Компанија је после упозорења европских регулаторних тела саопштила да је "уверена" да њена нова правила о поверљивости података "поштују" европски закон.

"Наша нова политика поверљивости податак показује наше стално ангажовање на заштити информација наших корисника и стварање квалитетних пороизвода. Уверени смо да наша политика поверљивости поштује европски закон", рекао је званичник "Гугла" Питер Флајшер у саопштењу.

Агенција Франс прес наводи да је Гугл исто саопштење дословно дао у јуну.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи