Читај ми!

Верници убијени на излазу из џамије

У селу Дого Дава на северу Нигерије убијено је најмање 20 муслимана док су излазили из џамије. На њих су пуцали непознати нападачи, јавља Ројтерс.

Најмање 20 муслиманских верника убили су данас на северу Нигерије непознати наоружани нападачи, јавио је Ројтерс, позивајући се на представнике тамошње власти.

Према наводима британске агенције, убиство се десило у селу Дого Дава у нигеријској држави Кадуна, а ватра на вернике је отворена у тренутку док су излазили из џамије.

Локална полиција је потврдила информацију о нападу, али није саопштила тачан број жртава.

За сада нико није преузео одговорност за напад, истиче Ројтерс, додајући да је и Кадуна захваћена побуном радикалне исламистичке секте Боко Харам, која се противи западњачком начину животу у Нигерији.

Они обично нападају снаге безбедности, владине званичнике или хришћане али су нападаили и муслиманске свештенике и џамије, нарочито оне који не следе тврдокорни правац исламске вероисповести.

Локални званичници, међутим, сматрају да је вероватније да је данашњи напад извела локална криминална банда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи