Читај ми!

Ал Каида, џихад због филма

Ајман eл Завахри, вођа Ал Каиде, позвао муслимане у свети рат против САД и Израела, због спорног филма "Невиност муслимана".

Вођа Ал Каиде Ајман ел Завахри позвао је муслимане да крену у свети рат против Сједињених Држава и Израела, због филма у којем се вређа пророк Мухамед.

Завахри је назвао "поштеним и ревносним" демонстранте који су упали у америчку амбасаду у Каиру и оне који су извели напад на амерички конзулат у Бенгазију, у оквиру насиља повезаног са тим филмом.

У нападу у Бенгазију 11. септембра убијени су амерички амбасадор и још троје Американаца.

Аматерски филм "Невиност муслимана" снимљен је у Калифорнији и изазвао је талас насилних протеста у бројним арапским земљама, у којима су погинуле десетине људи.

У аудио-поруци коју је објавио медијски огранак Ал Каиде Ас Сахаб и јутрос поставио на екстремистичке вебсајтове, Завахри истиче да је Вашингтон дозволио да се филм сними под изговором да је то слобода изражавања, јавио је АП.

"Међутим, та слобода их није спречила да злостављаљу муслиманске затворенике", рекао је вођа Ал Каиде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи