Читај ми!

Затвор због мајице

Један Британац који је носио мајицу с натписима којима оправдава убијање полицајаца, неколико сати након убиства два полицајца у Манчестеру, осуђен је на четири месеца затвора.

Неколико сати након убиства два припадника снага реда у Манчестеру, један Британац који је носио мајицу с натписима којима оправдава убијање полицајаца, ухапшен је и осуђен на четири месеца затвора, што је наишло на оштро реаговање активиста за људска права, пише Гардијан.

Бери Тју (39) ухапшен је јер је носио мајицу са руком исписаним порукама "Један пандур мање, савршена правда" и "убијпандуразарадзабаве.цом" у Редклифу, близу Манчестера 18. септембра.

Хапшење уследило је неколико сати пошто су два полицајца убијена у области Манчестера на северу Енглеске, пиштољем и гранатом, у нападу који је шокирао Британију, преноси АФП.

Тју је осуђен на четири месеца затвора, пошто се раније изјаснио кривим за ремећење јавног реда.

Активисти група за људска права назвали су пресуду апсурдном и упозорили да би она могла да има негативне последице по слободу говора.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи