Читај ми!

Убијен нарко бос, тело нестало

Само дан пошто је убијен мексички нарко-бос Ериберто Ласкано, његово тело је нестало из мртвачнице. Ласкано је био шеф нарко картела "Сетас".

Главни шеф картела "Сетас" Ериберто Ласкано (1974) највероватније је убијен у пуцњави у северном Мексику, саопштила је у недељу морнарица те земље, наглашавајући да има "јаких доказа" да је убијени управо Ласкано, али да још нису готови форензички резултати.

Само дан касније, тужилац савезне државе Коавила Омеро Рамос изјавио је да је група наоружаних људи украла из мртвачнице тело убијеног у обрачуну са мексичком морнарицом, за којег се претпоставља да је један од најозлоглашенијих нарко босова Ласкана, познат и као "Џелат".

Како преноси Би-Би-Си, Ласкано је оснивач злогласног картела "Сетас", који је умешан у ланац масовних убистава и отмица.

Ласкано је својевремено дезертирао из специјалних војних снага, а картел који је основао и предводио, током шестогодишњег рата нарко банди и власти у Мексику стекао је репутацију изузетно бруталног.

Ласканова смрт била би победа у борби против нарко картела, оценили су аналитичари.

Мексичка полиција верује, како преноси Би-Би-Си, да је за недавни пораст броја убистава одговоран расцеп унутар "Сетаса".

Верује се да је Ласкано био лидер једне фракције, док је другу предводио Мигел Анхел Тревино Моралес.

Ласкано се сумњичи за умешаност у стотине убистава. САД су раније понудиле награду од пет милиона долара, а Мексико још 2,3 милиона за информацију која би одвела до његовог хапшења.

Морнарица је јуче саопштила да је ухапсила, такође, регионалног лидера "Сетаса", Салвадора Алфонса Мартинеса Ескобеда, који, према речима морнарице, стоји иза убиства 72 мигранта у северној држави Тамаулипас.

За време скоро шестогодишњег мандата мексичког председника Фелипеа Калдерона, верује се да је скоро 50.000 људи убијено у насиљу за које су одговорни нарко картели.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи