Читај ми!

Уго Чавез поново председник

Уго Чавез још једном победио на председничким изборима у Венецуели и остао лидер земље са највећим резервама нафте у свету. Ватромет у Каракасу.

05.00 - Уго Чавез 54, Енрике Каприљес 45 одсто гласова. Чавезове присталице славе. Ватромет у Каракасу. 

02.43 - Рекордна излазност на изборима, више од 75 одсто уписаних бирача гласало. Нека бирачка места остала отворена знатно дуже, па је немогуће проценити када ће бити објављени први резултати. 

01.31 - Још мало до затварања биралишта. Аналитичари очекују добру излазност. Процене исхода у зависности од афинитета – једна анкета даје веће шансе Чавезу, друга Каприљесу.

Уго Чавез поново је изабран за председника Венецуеле, мада је његов ривал Енрике Каприљес учинио оно што није успело ни једном од претходника –трку за председника Венецуеле учинио је занимљивом.

Уго Чавез (58) је на челу државе од 1999. године, преживео је покушај државног удара, протесте и неколико гласања о његовој администрацији.

Он је 2006. убедљиво победио расцепкану опозицију. Овог пута Чавез се суочава с кандидатом који му је озбиљан изазов.

Енрикеа Каприлеса (40), подржава коалиција од преко 30 опозиционих партија. Каприлес, адвокат и бивши гувернер државе Миранда, рекао је да жели да задржи популарне социјалне програме, али и да побољша пословну климу у земљи.

Користећи велике нафтне ресурсе Венецуеле да плати социјалне програме и субвенције вредне милијарде долара, председник је у прошлости био у стању да задржи подршку већине гласача.

Венецуела има највеће доказане резерве нафте на свету, према процени Организацији земаља произвођача нафте (ОПЕК) и нафта представља 90 одсто девизних прихода.

 

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи