Читај ми!

Осуђен папин батлер

Бивши папин батлер крив због одавања поверљивих папских докумената, пресудио ватикански суд и казнио га годину и по дана затвора. Постоји могућност да папа помилује осуђеног батлера Паола Габријела.

Суд у Ватикану прогласио је кривим бившег батлера папе Бенедикта XVI Паола Габријела и осудио га на осамнаест месеци затвора због одавања поверљивих папских докумената.

Тижиоци су затражили казну од три године затвора, али је она смањена због "олакшавајућих околности", јавља британски Би-Би-Си.

Габријел је пре пресуде рекао да је поступао "због љубави према цркви" и да себе не сматра "лоповом".

Бивши папин батлер негирао је оптужбе, али је признао фотокопирање докумената и "издају поверења Светом Оцу".

Бранитељка Кристина Ару затражила је да оптужба буде смањена, мада је пресуду описала као "добру" и "уравнотежену" Ару је рекла да ће сачекати писану пресуду пре него што одлучи да ли да се жали.

Габријела би "врло вероватно" папа могао да помилује, рекао је портпарол Ватикана Федерико Ломбарди, мада није јасно када би то могло да се догоди, јавио је британски Јавни сервис.

Бивши батлер папе Бенедикта XVI је оптужен за крађу и копирање папиних докумената и њихово "цурења" до италијанског новинара.

Би-Би-Си је јавио да су званични медији Ватикана су потпуно игнорисали суђење Паола Габријела.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи