Читај ми!

Протест са крова цркве

У знак протеста због економских мера, Италијан Марчело де Финицио провео 24 часа на куполи Цркве Светог Петра у Ватикану. Втарогасци успели да га увуку у базилику. Италијан протестовао због економских реформи.

Италијан Марчело де Финицио одустао је вечерас од даљег протеста, после више од 24 сата проведених на 130 метара високој куполи Цркве Светог Петра у Ватикану, где је демонстрирао због економских реформи владе. Два ватрогасца увукла су Де Финиција унутар базилике Светог Петра.

Италијан је претходно успео да избегне обезбеђење Ватикана и да се попне на 130 метара високу куполу Цркве Светог Петра, и тамо проведе више од 24, у знак протеста због економских реформи које је Италија усвојила да би стала на пут дужничкој кризи.

Мушкарац, идентификован као Марчело де Финицио, власник једног ресторана на плажи у Трсту, попео се синоћ на куполу Цркве Светог Петра.

Упркос Де Финицију на куполи, римокатолички поглавар папа Бенедикт Шеснаести имао је редовно обраћање испред цркве, које је привукло десетине хиљада верника.

Де Финицио је развио транспарент на коме пише: "Упомоћ! Доста, Монти!", што је алузија на италијанског премијера и аутора економских реформи Марија Монтија.

"Ја нисам лудак који хоће да се убије. До сада је било само обећања, они су само смањивали трошкове. Разговарао сам телефоном с неким министрима, али нећу сићи да би само добио тапшање по леђима и шут позади, као и увек", рекао је Де Финицио раније за телевизију Скај24.

Италијански медији пренели су да је он ове године провео три ноћи на 70 метара високој металној структури у родном Трсту, у склопу сличног протеста због економских реформи.

Влада у Риму усвојила је мере, у складу са ЕУ, према којима ће могућност закупљивања делова плажа постати ствар конкуренције, односно дозвола се неће преносити с генерације на генерацију, као што је до сада био случај.

Де Финицио је тражио да званичници разговарају с власницима барова на плажама пре ступања нових мера на снагу, указујући да су они сами уложили много у делове обале који су им дати на коришћење, изградивши ресторане и остале потребне објекте, и да ће бити на губитку ако им дозволе буду одузете.

Више од 4.000 километара италијанске обале, што је више од половине, дато је на коришћење концесионарима, који су на плажама изградили барове и ресторане, изнајмљују сунцобране и лежаљке и пружају друге сличне услуге.

Де Финицио, који је, како се наводи, изгубио свој ресторан у пожару и бори се да добије зајам за његову поновну изградњу, добио је моралну подршку од других концесионара, који су у заједничкој изјави рекли да деле "његову несигурност по питању будућности".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи