Читај ми!

ЦИА, прст на окидачу

Амерички обавештајци чекају одлуку Барака Обаме да ликвидирају либијске исламисте одговорне за напад на амбасаду САД у Бенгазију и убиство амбасадора Кристофера Стивенса. Либија одлучно против такве акције.

Амерички специјалци спремни су да покрену операцију против либијских исламиста, пошто је истрага нејаке владе у Триполију запала у ћорсокак, пише Њујорк тајмс, наводећи да упад командоса или употребу беспилотних летелица мора да одобри председник Барак Обама.

Како наводе амерички обавештајци, у току је припрема терена за могућу операцију током које ће исламисти бити ухапшени или убијени.

Главни разлог таквог развоја ситуације лежи у чињеници да централне либијске власти нису у стању да ваљано спроведу истрагу, ухапсе или испитају осумњичене за напад.

Команда за заједничке специјалне операције прикупља податке о осумњиченима и, уз помоћ Пентагона и Централне обавештајне агенције, разрађује различите опције, чекајући одлуку председника Барака Обаме.

Суштински, у оптицају је неколико варијанти напада, укључујући удар беспилотних летелица, али и акцију специјалаца попут онога у којем је убијен први човек Ал Каиде Осама бин Ладен.

Либијска влада жестоко се противи оваквом развоју ситуације.

"Не прихватамо да било ко упадне у Либију. То би био ударац нашем суверенитету и то одбијамо", рекао је либијски премијер Абу Шагур.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи