Читај ми!

Стали белгијски возови

Због владине одлуке да железницу подели на три дела, и страха да ће због тога изгубити посао, железничари у Белгији у штрајку. Штрајк ће нанети штету привреди. Угрожен авионски сабраћај, велике гужве на путевима.

У Белгији је, нешто пре поноћи почео штрајк железничара. Возови неће саобраћати 24 сата и у великој мери ће парализовати ту земљу. Већ су створене велике гужве, јавља јутрос белгијска новинска агенција Белга.

Железничари протестују због најављене владине одлуке да државну железницу подели на три јавна предузећа. Они сматрају да то отвара могућност да многи од њих изгубе посао, јавља белгијска новинска агенција Белга. Штрајк, који је почео у 22 часа, нанеће велику штету белгијској привреди, али и бројним путницима који свакодневно путују возом на посао.

"Пожурили смо да стигнемо на последњи воз из Париза у 8 и 15. Срећни смо што смо стигли у Брисел", каже Мајкл Пете.

Домаћи и међународни возови током штрајка неће саобраћати, а то се односи и на супербрзе возове "Еуростар" и "Талис" који повезују најважније градове у Европској Унији. Због штајка железничара трпи и авионски саобраћај јер су путеви који повезују аеродроме са градовима загушени, јављају белгијски медији. Неки су, ипак, нашли решење.

Метју Регибоут каже да је чуо за штрајк пре шест-седам дана и како ради у малој непрофитној организацији одлучио је да спава на послу. Свако има право на штрајк, каже Регибоут.

Штрајк је прекинуо железнички саобраћај из Брисела ка Лондону и Паризу, а Еуростар је редуковао саобраћај из Лондона ка Француској. Синдикати желе да железницом управља једна компанија како би се постојећа кашњења смањила јер су резултат неорганизованости.

Филип Дубоа из Синдиката железничара сматра да је боље да железницом управља једна компанија јер ће радници имати посао и уживаће у њему.

Министар за јавне радове Пол Магнет рекао је да жали због ове одлуке и да су страхови железничара од губитка посла - неоправдани.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи