Читај ми!

Путин: "Гаспром" није монополиста

Сумње Европске комисије да је "Гаспром" монополиста су неосноване, изјавио председник Русије Владимир Путин.

На економској конференцији "Русија зове", председник Русије Владимир Путин изјавио је да су сумње Европске комисије да је "Гаспром" монополиста у потпуности неосноване.

Путин је истакао, да ако у раду холдинга постоје случајеви корупције, њима је дужна да се бави полиција, преноси агенција РИА Новости.

Према речима Путина, "Гаспром" на европском тржишту заузима око 27 одсто, док норвешке компаније имају 29 одсто.

"Какав монопол? У том смислу све чешће чујемо тврдње о томе како 'Гаспром' води послове, да постоји корупција. Па ако постоји онда је задатак полиције да то открије и мислим да би то било јако добро", рекао је Путин.

Председник Русије је додао да би за снижење цена за крајње потрошача у Европи, било неопходно размотрити структуру образовања цена у првом реду такси. Према Путину, потрошач плаћа цену у којој 60 одсто чине порези и таксе.

Почетком септембра Европска комисија је започела антимонополску истрагу о раду "Гаспрома". Брисел сумња да руски концерн спречава конкуренцију у Источној Европи, као и да одређује нефер цене за своје клијентне.

Европски комесар за енергетику, Гинтер Етингер рекао је да "Гаспром" испоручује гас на тржиште ЕУ по сличним ценама, које се не разликују више од 30 одсто од земље до земље.

Са своје стране, у руској гасној корпорацији, поступак Европске комисије окарактерисали су као притисак на концерн да снизи цене гаса.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи