Читај ми!

Строс Кан ослобођен оптужбе

Због недостатка доказа у Лилу одбачена оптужба за силовање против Доминика Строс Кана. Бившег директора ММФ-а, међутим, чека суђење за силовање у Америци по приватној тужби собарице.

Јавни тужилац у Лилу одбацио је због недостатка доказа оптужбу за силовање против бившег директора Међународног монетарног фонда Доминика Строс Кана.

Пријаву против Кана поднела је једна белгијска проститутка, која је тврдила да ју је у децембру 2010. године тадашњи шеф ММФ приморао на анални секс у једном хотелу у Вашингтону.

Према наводима из њене пријаве, са Каном је био један његов пријатељ, који је држао за време силовања.

До преокрета у том случају дошло је 17. августа ове године, када је та жена писмено обевестила јавног тужиоца да се није радило о силовању, већ да је пристала на сексуални однос и да не жели да тужи Кана.

То, међутим, није крај мука за Кана, који је и даље оптужен за одржавање блиских пословних веза за људима који су обезбеђивали проститутке за забаве богаташа у Француској и Америци.

Кан је признао да је посећивао такве забаве, али је одбацио оптужбе да је на било који начин био повезан са њиховом организацијом и тврдио да чак није био упознат ни са тиме да се радило о проституткама.

Поред тога, Кана чека и суђење у Америци по приватној тужби једне собарице, која тврди да ју је силовао у хотелу у коме је радила.

Кан је због тога био ухапшен и налазио се у кућном притвору, али је тужилац одустао од кривичног гоњења по службеној дужности, јер је утврђено да изјави собарице не може у потпуности да се верује.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи