Читај ми!

Хорор у Нигерији

Најмање 20 особа, углавном студената, убијено у пуцњави у нигеријском граду Муби. Нападачи у маскирним униформама наредили студентима да се построје, а потом их ликвидирали, преноси Би-Би-Си.

У масакру у нигеријском граду Муби убијено је најмање 20 људи, када су нападачи у маскирној униформи отворили ватру на студенте.

Напад се десио у студентском хостелу близу Политехничког кампуса у Мубију. Један предавач рекао је за Би-Би-Си да је убијено више од 40 студената, али та информација није званично потврђена.

Према речима тог предавача, нападачи су затражили од студената да се построје и изговоре своја имена. Неки од студента су упуцани, док су други избодени ножевима. Њихова тела су потом положена у ред испред зграде хостела.

"Нејасно је зашто су неки убијени, док су други поштеђени. Међу жртвама има и муслимана и хришћана", наводи извор Би-Би-Сија.

Студенти су масовно почели да напуштају град. Становници Мубија тврде да је пуцњава одјекивала два сата током протекле ноћи и да су они који станују близу хостела такође били мета напада.

Локалне власти прогласиле су полицијски час на неодређено време и наредиле становиништву да не излазе из својих кућа. Крвопролиће у Муби десило се само неколико дана после велике операције снага безбедности против екстремистичке групе Боко Харам у том граду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи