Читај ми!

Судар бродова

Најмање 37 особа погинуло и на десетине повређено када се трајект са више од 120 путника сударио са другим трајектом и потонуо у близини острва Лама, код Хонгконга. Ухапшено шест чланова посаде два брода.

У близини острва Лама код Хонгконга, погинуло је најмање 37 људи у судару два путничка брода, од којих је један одмах потонуо.

Трајект, у власништву Електро компаније из Хонгконга, превозио је више од 120 радника и чланова њихових породица да гледају ватромет поводом кинеског Националног дана када се сударио са другим трајектом и одмах је почео да тоне, пренела је агенција Ројтерс.

"У року од 10 минута брод је потонуо. Морали смо да чекамо најмање 20 минута на спасилачке скужбе", рекао је један преживели путник.

Електро-компанија саопштила је да је на трајекту предвиђен број путника око 200.

Више од 100 људи је спасено и збринуто у болницама, пренела је агенција АП, истичући да девет особа има тешке повреде и да се налазе у критичном стању.

Други трајект, у власништву Хонгконга и Ковлон Фери Холдингс, претрпео је знатна оштећења у судару али је безбедно стигао до острва Лама, које се налази на око пола сата вожње бродом од Хонгконга.

Ухапшена су шесторица чланова посаде два трајекта, саопштио је данас министар безбедности Лаи Тунг-квок.

"Полиција је ухапсила шест особа данас...они су под истрагом због довођења у опасност људских живота на мору", рекао је министар на конференцији за новинаре, пренела је агенција АФП.

Тројица су чланови посаде брода који је потонуо, док су остала тројица приведених чланови посаде другог трајекта.

Шеф полиције Цанг Ваи-хунг рекао је да су њих шесторица одговорни за операције трајеката, али и да не искључује могућност да буде још хапшења.

"Чланови посаде су били бескорисни. Само су стајали док смо ми навлачили појасеве за спасавање... Изгледало је као да не знају шта се догађа", рекла је једна 43. годишња Британка, која живи на острву Лама већ 10 година.

"У року од 10 минута брод је потонуо. Морали смо да чекамо најмање 20 минута на спасилачке службе", рекао је један преживели путник, а пренела агенција Ројтерс.

Та трагедија је највећа од 1996. године, када је више од 40 људи погинуло у пожару у тржном центру у Хонгконгу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи