Читај ми!

Муке кинеског "несаломивог"

Кинески полицајац, познат по борби против организованог криминала, цео дан боравио у конзулату САД, пошто је претходно смењен. Нема детаља да ли је прослављени кинески "несаломиви", по чијем лику је снимљена и тв драма, тражио азил.

Један од најславнијих кинеских полицајаца, бивши шеф полиције града Чонкинга Ванг Лијун, провео је један дан у америчком конзулату на југозападу Кине, саопштено је јутрос из Пекинга, услед гласина да је Ванг затражио политички азил.

Амерички Стејт дипартмент је потврдио да је Лијун посетио конзулат САД у граду Ченгдуу, али није пружио више детаља о том случају.

Министарство спољних послова у Пекингу је саопштило да је Ванг ушао у понедељак у амерички конзулат "и остао у њему један дан". Такође се наводи да је у току истрага у вези са овим случајем. 

Ванг је био шеф полиције Чонкинга до прошле седмице, када је са те позиције смењен под мистериозним околностима. 

Остала му је позиција заменика градоначелника, а припале су му нове дужности које имају везе са локалном економијом и образовањем.

Ванг се прославио као шеф полиције, разбијајући организовани криминал, и његове акције инспирисале су настанак тв драме, у којој се слави његова лична храброст у разрачуну са бандама у Чонкингу и североисточној провинцији Лијаонинг.

Акције које је спроводио Ванг биле су део кампање политичара Бо Силаја, градског секретара Комунистичке партије и једног од најпознатијих политичара у Кини. Бо настоји да уђе у партијски Политбиро, који ће нове чланове бирати ове године.

Није познато где се Ванг сада налази, а државни медији објављују данас фотографије на којима се види Бо како обилази провинцију Јунан, при чему се Ванг не спомиње.

Шире се гласине да се Ванг разишао са Боом, човеком који га је поставио за шефа полиције како би прочистио снаге реда од корупције и разбио организовани криминал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи