Читај ми!

Преварили их мангупи

Група америчких маринаца у Авганистану позирала испред заставе злогласних нацистичких СС јединица. Правдају се да су погрешно протумачили значење симбола, наводећи да су мислили да је то скраћеница за "снајперисти-извиђачи", или на енглеском "scout sniper".

Амерички маринци су по ко зна који пут упали у озбиљну невољу, пошто су се на интернету појавиле фотографије групе специјалаца испред заставе нацистичких СС јединица, што је изазвало прави гнев јавности у САД и позиве на оштре казне.

Фотографија је снимљена 2010. године у провинцији Сангин, а команда маринаца, притерана уза зид, понудила је прилично немушто објашњење тог догађаја, наводећи да су војници, ето, погрешили јер су мислили да је СС, у ствари, скраћеница за "снајперисте извиђаче", а не "шуцштафела", односно "заштитних одреда" Национал-социјалиста Хајнриха Химлера.

Маринци су одмах спровели истрагу и саопштили да су особе укључене у тај догађај "признале да симбол може бити погрешно протумачен, као и да је у супротности са вредностима које промивишу маринци".

Број коментара 51

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи