Читај ми!

Вашингтонске мућке

Градски службеници у Вашингтону примали помоћ за незапослене. Чак 130 радника управе доделило себи помоћ и до 20.000 долара.

Главни град Сједињених Америчких Држава, Вашингтон, потреса скандал, након што је откривено да је 130 запослених у градским службама примало државну помоћ за незапослене, иако су истовремено радили у градској управи.

Према првим проценама, градски буџет је оштећен за око 800.000 долара које припадају пореским обвезницима, а неки од превараната су на тај начин зарадили чак 20.000 долара.

У групи јавних службеника која се бавила преварама са социјалном помоћи, налази се 90 радника градске управе који су после откривања мућки суспендовани, и 40 бивших радника.

Међу њима, већина ради у градским школским управама и Секретаријату за саобраћај.

Градоначелник Вашингтона Винсент Греј је поводом афере рекао да се неће толерисати преваре у градској управи и да ће свако ко је крив бити кажњен.

Градски одборник Џек Иванс, који има најдужи стаж у скупштини Вашингтона, сматра да преваре и корупција имају дугу традицију у градској скупштини.

"Проблем је у културолошком обрасцу, јер неки људи имају став 'могу да крадем од државе, јер сам ја државни службеник'", рекао је тај одборник.

Градска управа Дистрикта Колумбија се претходних година већ сусретала са случајевима корупције, па тако бивши одборник Хари Томас чека пресуду пошто је претходног месеца на суђењу признао да је украо 350.000 долара који су припадали јавним фондовима.

Највећи случај преваре догодио се 2008. године када је једна од менаџерки у градској управи Харијет Волтерс осуђена на 18 година затвора, пошто је откривено да је украла 48 милиона долара такси и прихода које убире град.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи